A&B PARTNERS | Aalst • Genk • Oudenaarde (Brakel - Ronse) • Turnhout • Waas & Dender • Waregem

Subsidie aanwervingsbonus voor bijkomende tewerkstelling 2015-2018 in Genk.

 

De gemeenteraad van Genk keurde op 18 december 2014 een stedelijk reglement goed waardoor het college van burgemeester en schepenen van de Stad Genk, binnen bepaalde begrotingsgrenzen, aan ondernemingen een subsidie aanwervingsbonus kan toekennen. Het doel van deze maatregel bestaat erin bijkomende tewerkstelling te stimuleren op het grondgebied van de Stad Genk.

De subsidie kan enkel aangevraagd worden door een onderneming die in de technische bedrijfseenheid op het grondgebied van de stad Genk een effectieve bijkomende tewerkstelling realiseert en mits voldaan is aan de volgende cumulatieve voorwaarden:

 1. De aanwerving realiseren van een bijkomende werknemer in de technische bedrijfseenheid op het grondgebied van de stad Genk.
 2. Het bijkomende karakter van de bijkomende tewerkstelling wordt aangetoond door het personeelsbestand op dag Y te vergelijken met het personeelsbestand op dag X, waarbij een stijging kan worden vastgesteld van minstens 1 bijkomende arbeidsplaats van minimum 0,50 FTE.
 3. De tewerkstelling van de bijkomende werknemer bedraagt een tewerkstellingsperiode van minimum 12 maanden / maximum 18 maanden waarbij de werkgever aantoont minimum 12 maanden loonkost ten laste te hebben genomen:
  • hetzij met een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur;
  • hetzij met een IBO-overeenkomst, gevolgd door een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur waarbij de prestaties effectief worden gepresteerd bij de onderneming;
  • hetzij met een interim overeenkomst, gevolgd door een tewerkstelling met een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur;
  • hetzij een combinatie van arbeidsovereenkomsten waarvoor sociale bijdragen volgens de RSZ-richtlijnen wordt betaald en waarbij de prestaties over de volledige periode van minimum 12 maanden / maximum 18 maanden worden gerealiseerd in de onderneming die de subsidie aanvraagt.
 1. De bijkomende tewerkstelling mag geen vervangende tewerkstelling zijn.

 Betreft het de tewerkstelling van een uitkeringsgerechtigde werkloze, dan bedraagt de subsidie 3.000 EUR bij fulltime betrekking, desgevallend pro rata verminderd bij deeltijdse tewerkstelling (minimum 0,50FTE);

Betreft het de tewerkstelling van een niet-uitkeringsgerechtigde werkzoekende, dan bedraagt de subsidie 2.000 EUR bij fulltime betrekking, desgevallend pro rata verminderd bij deeltijdse tewerkstelling (minimum 0,50FTE).

Meer informatie:

Stad Genk,  Afdeling Economie Dienst Tewerkstelling
Europalaan 37A, 3600 Genk
Tel. 089/65 44 28 (informatie), Tel.089/36 64 57 (administratie)
E-mail: aanwervingsbonus@genk.be

 
 • Heeft u een vraag?

  Laat het ons weten en we helpen u zo snel mogelijk verder.

  [contact-form-7 404 "Niet gevonden"]