A&B PARTNERS | Aalst • Genk • Oudenaarde (Brakel - Ronse) • Turnhout • Waas & Dender • Waregem

Coronavirus : bijkomende fiscale maatregelen om de economische verliezen voor ondernemingen te beperken

Bericht van de FOD Financiën – 18/3/2020.

CORONAVIRUS – BIJKOMENDE STEUNMAATREGELEN: VENNOOTSCHAPSBELASTING, RECHTSPERSONENBELASTING, BELASTING NIET-INWONERS, PERSONENBELASTING, BTW EN BEDRIJFSVOORHEFFING

Ondernemingen die financiële moeilijkheden ondervinden door de verspreiding van het coronavirus (COVID-19), konden al steunmaatregelen aanvragen bij de FOD Financiën. De federale regering heeft nu nog bijkomende maatregelen genomen om extra financiële ademruimte te creëren voor de bedrijven en ondernemers. Zo wil ze de financiële gevolgen van het virus zoveel mogelijk verzachten.

Uitstel voor het betalen van de btw-aangiften en bedrijfsvoorheffing

U krijgt een automatisch uitstel van betaling van twee maanden voor de btw en bedrijfsvoorheffing zonder boetes of interesten te moeten betalen.

Dit uitstel geldt voor:

BTW

Bedrijfsvoorheffing :

Naast dit automatisch uitstel van betaling, kunt u voor de betaling van de schulden inzake de bedrijfsvoorheffing en btw ook de al eerder afgekondigde steunmaatregelen aanvragen. Via deze aanvraag kunnen bijkomende betaaltermijnen, een vrijstelling van nalatigheidsinteresten en/of kwijtschelding van boeten wegens laattijdige betaling worden toegestaan.

Betaling van de personenbelasting en de vennootschapsbelasting

Voor de betaling van zowel de personenbelasting als de vennootschapsbelasting, de belasting van niet-inwoners en de rechtspersonenbelasting zal automatisch, bovenop de normale betaaltermijn en zonder aanrekening van nalatigheidsintresten, een extra termijn van 2 maanden worden toegekend. Deze maatregel geldt voor de afrekening van deze belastingen, aanslagjaar 2019, gevestigd vanaf 12 maart 2020.

Voor de betaling van schulden inzake de personen- of vennootschapsbelasting, ook deze gevestigd vóór 12 maart 2020, gelden de aangekondigde steunmaatregelen en zijn extra betaaltermijnen, vrijstelling van nalatigheidsintresten en/of kwijtschelding van boeten wegens laattijdige betaling, op aanvraag, mogelijk.

In deze uitzonderlijke tijd zijn we genoodzaakt tot het nemen van bijzondere maatregelen.

Mocht u uw boekhoudstukken willen komen afhalen, dan vragen u om (telefonisch) een afspraak te maken op het nummer 089/305.340.

Deze zullen dan klaar gelegd worden op de tafel aan het onthaal.

Zo kan alles op een veilige manier verlopen.

Voor meer info of vragen kan u steeds contact opnemen met A&B Kmo Partners via mail op
info@abpartners.be

 
  • Heeft u een vraag?

    Laat het ons weten en we helpen u zo snel mogelijk verder.

    [contact-form-7 404 "Niet gevonden"]