A&B PARTNERS | Aalst • Genk • Oudenaarde (Brakel - Ronse) • Turnhout • Waas & Dender • Waregem

Aangifte personenbelasting anno 2016

 

Vanaf heden kunt u uw aangifte personenbelasting over inkomstenjaar 2015 via Tax-On-Web indienen.  Wat opvalt, is dat er dit jaar 38 aangiftecodes netto zijn bijgekomen.  Daarmee wordt de kaap van 800 (!) codes bereikt.  Deze toename is voornamelijk te wijten aan de staatshervorming die de gewesten verplicht om voor leningen van de eigen woning, die gesloten zijn vanaf 2015, een andere belastingvermindering toe te passen dan voor oudere leningen.  Vandaar dat er 23 nieuwe codes zijn bijgekomen in vak IX, het vak van de woonkredieten.

De deadline voor het indienen is dit jaar vastgelegd op 30 juni 2016 voor aangiftes op papier.  Indien u gebruik maakt van Tax-On-Web, heeft u (extra) tijd tot 13 juli 2016.  Heeft u liever wat meer tijd?  Dan kan u beroep doen op één van de gespecialiseerde beroepsbeoefenaars van A&B Partners. Als gemandateerde hebben we nota bene tijd tot 27 oktober 2016 om uw aangifte personenbelasting in te dienen.

Ook dit jaar (tussen 9 en 20 mei 2016) zal de fiscus een voorstel van een vereenvoudigde aangifte zenden naar burgers die hiervoor in aanmerking komen.  Indien het voorstel foutieve of onvolledige gegevens bevat, kan u een antwoordformulier met de juiste gegevens terugsturen of ze meteen verbeteren via Tax-On-Web.  Indien u twijfelt aan de juistheid van deze gegevens, kan u uiteraard een beroep doen op ons.

Tenslotte wensen wij u er nog op te attenderen dat de ficus zijn toezicht op inkomsten, goederen of rekeningen in/uit het buitenland heeft aangescherpt.  Een verwittigd man is er 2 waard …

Vragen ?
Contacteer ons op advies@abpartners.be

 
  • Heeft u een vraag?

    Laat het ons weten en we helpen u zo snel mogelijk verder.

    [contact-form-7 404 "Not Found"]